Fysiska hundkurser

Höstens hundkurser i Göteborg

Nosaktiveringskurs-hundkurs-göteborg.png

Nosaktiveringskurs

Att få jobba med nosen är något som både är rolig och nyttigt för din hund. Det är otroligt utvecklande att få använda nosen till att klura på och lösa uppgifter. I denna kurs kommer du få prova på olika sätt att aktivera din hund. Vi kommer gå igenom olika övningar där vi bland annat använder problemlösning och fysisk rörelse  - i kombination med nosarbetet. 


Nosaktivering är en aktiveringsform som går att variera i all oändlighet, därför passar det alla hundar. Kursen lämpar sig även utmärkt för hundar som tröttnar snabbt och som behöver variation.


Under kursens gång kommer du få inspiration och verktyg för att komma igång med just nosaktivering. Du får även tips på hur du kan avancera övningarna på egen hand sedan.


Kursen passar alla hundar, din hund bör vara över 6 månader, en del övningar kan vara lite för kluriga för den unga valpen. 

Datum: Söndagar - 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9
Tid: 17.00-18.00
Plats: Tagenevägen 34 (utomhus, i Hund i Centrums rastgård)
Pris: 1 795:-

OBS! Denna kurs är fullsatt

Hundibalans-hundkurs-göteborg.png

Hund i balans

Ibland kan vi känna att det råder någon form av obalans hos våra hundar. En obalanserad hund kan upplevas som "jobbig" trots att vi tycker att vi gör allt rätt. Det kan kännas diffust och vara svårt att veta vad man själv kan göra åt det. 


Att nå balans som håller i sig över tid handlar om att tillgodose hundens behov, bland annat genom rätt och anpassad aktivering. Det handlar även om hur man som hundägare strukturerar och fördelar aktiviteter och vila i vardagen. 


Under denna kurs kommer du få prova på olika aktiveringsformer (mentala och fysiska). Du kommer få inspiration kring hur du effektivt kan planera in dina hundaktiviteter. Vi tittar även på vad man kan göra med sin hund de dagar tiden helt enkelt inte räcker till. 


Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Hundar i alla åldrar är välkomna då vi anpassar efter individ.


Datum: Söndagar - 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9
Tid: 18.30-19.30
Plats: Tagenevägen 34 (utomhus, i Hund i Centrums rastgård)

Pris: 1 795:-