Nosaktivering-Banner2.jpeg

Lura

Capa Tosta Amiata

Lura är en American Staffordshire terrier tjej på fyra år. En riktigt rolig hund - Förutsatt att man själv har en del humor. Lura älskar att bada (oavsett om det är i en sjö, bäck eller vattenpöl) och är mån om sitt morgon- samt kvällsgos. Redan som liten valp balanserade hon omkring likt en katt och har ett stort behov av att använda kroppen i ALLT hon gör. Lura är en hund som trivs bäst hemma på gården, att flänga hit och dit är ingenting för henne. Hon har ett kontrollbehov som gör att vissa förändringar kan bli lite besvärliga. 


Tillsammans brukar vi gå personspår, viltspår och träna nosaktivering så som specialsök i olika former (NW, kong). Hon är även väldigt duktig på att hitta kantareller och älskar att vara ute i skogen. Vi kör även lite dragweight i motionssyfte.

 
Hybris-Leksak.jpg

Hybris

Mallerix Beat

Hybris är en Malinois på sju månader. En riktig rackarunge, men också väldigt duktig på det hon tar sig an! Hon gillar alla typer av människor, är väldigt miljöstark och har en viss självständighet i sig. Att springa är livet och på våra promenader är farten (förutom att få jobba då) det viktigaste. Hon vill gärna ha några gosstunder om dagen men när det är dags att sova gör hon gärna det i sin egna säng. Hybris är en hund som behöver mycket variation, därför får hon följa med mig på diverse olika äventyr. Ett vanligt "gårdsliv" är tråkigt i längden, enligt henne.


Tanken med Hybris är att träna henne till barkborresökhund, vi startar vår utbildning hösten 2021. Utöver att jobba med MYCKET vardagslydnad har vi även börjat träna lite mondioring och självklart lägger vi en bra grund för hennes förhoppningsvis kommande karriär.