Lura.jpg

Lura

Capa Tosta Amiata

Lura är en American Staffordshire terrier tjej på fyra år. En riktigt rolig hund - Förutsatt att man själv har en del humor. Lura älskar att bada (oavsett om det är i en sjö, bäck eller vattenpöl) och är mån om sitt morgon- samt kvällsgos. Redan som liten valp balanserade hon omkring likt en katt och har ett stort behov av att använda kroppen i ALLT hon gör. Lura är en hund som trivs bäst hemma på gården, att flänga hit och dit är ingenting för henne. Hon har ett kontrollbehov som gör att vissa förändringar kan bli lite besvärliga för henne. 


Tillsammans brukar vi gå personspår och träna nosaktivering som: specialsök i olika former (nose work, kong). Hon är även väldigt duktig på att hitta kantareller och älskar att vara ute i skogen. Vi kör även dragweight regelbundet i motionssyfte.

 
Hybris.jpg

Hybris

Mallerix Beat

Hybris är en Malinois på ett år. En riktig arbetsmyra som är otroligt rolig att jobba med. Att springa är livet och på våra promenader är farten (förutom att få jobba då) det viktigaste. Hybris är en hund som behöver mycket variation, därför får hon följa med mig på diverse olika äventyr. Ett vanligt "gårdsliv" är tråkigt i längden, enligt henne.


Under hösten 2021 startade vi igång vår utbildning där tanken är att vi ska utbilda oss till barkborresökekipage. Vår fokus i träningen hamnar därför mycket där. Utöver det fystränar vi en del och tränar även mondioring.